Gratis verzending vanaf €65, in Utrecht gratis bezorging met de bakfiets vanaf een bestelling van €40! Reisboeken worden gratis verzonden.

Villa Ligi

In 1912 begon Antonio Tonelli wijn te maken van de rijen wijnstokken, die hij had geplant temidden van zijn tarwe- en maïsvelden in de buurt van Pergola. Inmiddels zijn we bij Fattoria Villa Ligi (Le Marche) een paar generaties verder. Cesare volgde de sporen van Antonio en op hun beurt namen de broers Francesco en Marino de fakkel over van Cesare. Naast goede wijnboeren, ontpopten de broers zich ook tot uitstekende wijnhandelaren. Gelukkig heeft de familietraditie ook vat op de vierde generatie, nu Stefano, een zoon van Francesco, als oenoloog en voedseltechnoloog actief is in het bedrijf.

De Tonelli's geloven rotsvast in de deugden van een authentieke wijn, die in staat is om het verhaal van een territorium te vertellen, in dit geval de noordelijke Marche. Bij Villa Liga hecht men evenveel waarde aan traditie als aan innovatie. Beide elementen vinden zij onontbeerlijk om het beste uit de wijn te halen, om de juiste balans te creëeren tussen smaak en kleur, tussen boeket en afdronk. En dat alles in een proces dat het ritme van de natuur volgt. Met deze filosofie in het achterhoofd produceert en vinificeert Fattoria Villa Ligi al meer dan dertig jaar lokale druiven. In de rug gesteund door een meer dan honderdjarige familietraditie, laat Francesco Tonelli, geholpen door zijn zoon Stefano, historische wijnstokken groeien, zoals de 'Vernaccia di Pergola', waarmee zij hun Pergola DOC produceren. Ook beschermt en verbetert men bij Fattoria Villa Ligi lokale wijnstokken, zoals Biancame, Sangiovese en Montepulciano, in drie over het territorium rond Pergola verspreide wijngaarden: Vigneto Grifoleta, Vigneto di Montafoglio en Vigneto di Montevecchio.

Sluit (esc)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang 1x per maand informatie over ons assortiment, aanbiedingen en leuke weetjes over Italië!

Leeftijdscontrole

Welkom bij Cin Cin! Om een mooie fles wijn uit te zoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Zoek

Toegevoegd aan winkelmand