Gratis verzending vanaf €65, in Utrecht gratis bezorging met de bakfiets vanaf een bestelling van €40! Reisboeken worden gratis verzonden.

Over ons

Hi! Ik ben Hannah, oprichtster en eigenaar van Cin Cin!, de Italiaanse webshop voor kwaliteitswijn!

Ik zal me eerst kort voorstellen: naast Cin Cin! ben ik ook werkzaam bij de leukste en vrolijkste retailer van Nederland, HEMA. Daarnaast ben ik ook moeder van twee fantastische kinderen, Floris van 5 en Philine van 2. Tussendoor probeer ik ook nog mijn conditie op peil te houden door zo nu en dan te sporten. Wat ook nodig is, want een wijnavond met vrienden behoort ook zeker tot één van mijn favoriete bezigheden. Je zult begrijpen dat menigeen even achter zijn of haar oren krabde toen ik het idee van mijn wijnimport ter tafel bracht.

Allereerst, waarom juist Italië? De liefde voor dit fantastische land is mij door mijn ouders met de paplepel ingegoten. Al vanaf mijn 2e bezoek ik Italië minstens 1 keer per jaar voor een lange vakantie. Dit land is niet meer uit mijn leven weg te denken. Gelukkig is ook mijn vriend Frederik verknocht geraakt aan Italië en weten inmiddels ook onze kinderen precies waar het ligt. En minstens net zo belangrijk, dat de pizza ervandaan komt. Wijn komt later wel…

Dan de wijn. Ik kan zeggen dat de liefde voor Italiaanse wijn is begonnen in mijn jeugdige jaren met het drinken van een ‘goede’ Lambrusco samen met mijn vriendinnen, maar dat gaat denk ik iets te ver (terug). Wijn is iets wat je moet leren drinken en waarderen. De afgelopen tien jaar hebben Frederik en ik hier veel tijd in gestoken. Het aantal dozen wijn dat wij mee terug namen van vakantie groeide daarom ook exponentieel. Ook onze vrienden waren blij met onze vondsten. Maar hoe krijg je nou op een eerlijke manier een steeds groter groeiend aantal flessen wijn over de grens? Juist, een vergunning, en dan blijkt de stap naar een wijnimport toch snel gezet.

In de winkel verkoop ik niet alleen wijn, maar ook reisboeken over de meest prachtige Italiaanse regio’s. Deze boeken zijn met veel liefde gemaakt door mijn ouders. De boeken staan vol met historische achtergronden, mooie plaatjes (veelal gemaakt door mijn broer Matthijs) en praktische tips. De combinatie van reizen en wijn drinken is iets wat velen van ons aanspreekt, dus waarom dan geen mooie combinatie om alvast in de stemming te komen?

Het overgrote deel van het wijn aanbod is afgestemd op mijn smaakprofiel: bij rood vaak ‘Stevig & Rond’ en ‘Krachtig & Complex’, bij wit een mix van ‘Licht & Fris’ en ‘Droog & Zacht’. Heb je dezelfde voorkeur, dan ben je bij Cin Cin! in ieder geval aan het goede adres! Om tot een wijnkeuze te komen voor mijn assortiment vind ik het verder belangrijk dat het niet of in zeer beperkte mate (al) verkrijgbaar is in Nederland. Vaak betekent dit dat ik op zoek moet / ga naar relatief kleine wijnproducenten. Op mijn site vind je informatie over deze wijnhuizen.

Als je een vraag hebt, schroom niet om me te bellen of te mailen. Ik vind het leuk om over Italië dan wel (mijn) wijn te praten!

Ciao!

Sluit (esc)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang 1x per maand informatie over ons assortiment, aanbiedingen en leuke weetjes over Italië!

Leeftijdscontrole

Welkom bij Cin Cin! Om een mooie fles wijn uit te zoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Zoek

Toegevoegd aan winkelmand