Gratis verzending vanaf €65, in Utrecht gratis bezorging met de bakfiets vanaf een bestelling van €40! Reisboeken worden gratis verzonden.

Malavasi

Slechts een handvol kilometers ten zuiden van het Gardameer, vlakbij het schiereiland Sirmione, bevinden zich in de Località Casino Sacco, 1 (Pozzolengo) de wijngaarden van Malavasi Vini. Deze familie zit al vier generaties lang in de landbouw en gestaag ging de wijnbouw een steeds grotere rol spelen. Tijdens de eerste jaren van de industriële revolutie in Italië, begin 19de eeuw, produceerde overgrootvader Tita Malavasi wijn die voornamelijk werd gebruikt als betaling in natura aan de 50 families die voor hem werkten. Langzaam maar zeker groeide dit langzaam uit tot productie voor de markt. Grootvader Callisto nam het roer van Tita over en inmiddels is Daniele de baas van het familiebedrijf Malavasi.

Hun wijngaarden, in de buurt van Pozzolengo en Desenzano, liggen temidden van een betoverend landschap in de morenen heuvels ten zuiden van het Lago di Garda. Bij de productie van zijn kwaliteitswijnen wordt Daniele bijgestaan door de oenologen Franco en Matteo Bernabei. Door hun passie, hun aandacht voor detail, hun kennis van het productiepotentieel van elk perceel en het vasthouden aan principes van ecologische duurzaamheid, zijn de Malavasi's erin geslaagd om een aantal Lugana's van bijzondere kwaliteit te maken.

Sluit (esc)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang 1x per maand informatie over ons assortiment, aanbiedingen en leuke weetjes over Italië!

Leeftijdscontrole

Welkom bij Cin Cin! Om een mooie fles wijn uit te zoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Zoek

Toegevoegd aan winkelmand